Házi gyógytorna

Kinek ajánlott?

 

Otthoni torna időseknek

Az idősek számára a házi betegellátás fontos része gyógytorna is. Mindezek ellenére a otthoni ápolás ezen formájáról sokan megfeledkeznek.

Az időskori elesés rendkívül magas kockázatokkal járhat. Ezek combnyaktörést és egyéb olyan töréseket, sérüléseket okozhatnak, amelyek betegágyhoz kötött immobil állapotot eredményezhetnek. Sajnos a sérülések után egyre nehezebb a felépülés, és az izomerő, kondíció visszanyerése. Az önellátás elvesztésével egyre nagyobb teher nehezedik a családtagokra, így ennek elkerülése érdekében célként tűzhetjük ki az izomerő fejlesztését, a csontritkulás megelőzését és a kornak megfelelő állóképesség és aktivitás megőrzését.

A házi torna segítséget nyújt az időseknek a megelőzésben és a felépülésben egyaránt, de például a combnyaktörés otthoni ellátása során is fontos szerepet játszik.

otthoni torna időseknek
gyógytorna időseknek

Stroke utáni rehabilitáció

A stroke utáni rehabilitációban a házi gyógytorna kulcsfontosságú szerepet játszhat. Amikor a beteget hazaengedik a kórházból, mi kimegyünk hozzájuk a házhoz, hogy segítsünk a rehabilitációs folyamat megkezdésében és folytatásában. 

stroke rehabilitáció

Traumás sérülések utáni rehabilitáció

A traumás sérülések utáni rehabilitációban a házi gyógytorna segíthet az izomzat erősítésében, az ízületek mozgékonyságának helyreállításában és a sérült terület stabilizálásában. Ezáltal felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot és visszanyerheti a mindennapi aktivitásokhoz szükséges képességeket.

láb sérülés

Műtétek utáni rehabilitáció

Ortopédiai műtétek/ protézis beültetések (pl. csípő-,térdprotézis) és traumatológiai műtétek (meniscus, szalag rekonstrukciós műtétek, combnyaktörés utáni műtét, és egyéb traumatizált illetve politraumatizált páciensek műtéti eljárása után) a házi gyógytorna fontos szerepet játszhat a rehabilitációs folyamatban. A megfelelő gyakorlatok segíthetnek a mozgékonyság helyreállításában és a műtét utáni fájdalom csökkentésében és az izmok aktivációjában, így elősegítve a teljes gyógyulást.

műtétek utáni rehabilitáció

Sclerosis Multiplex

A házi gyógytorna hatékony eszköz lehet a sclerosis multiplexben szenvedők számára a tünetek kezelésében és az életminőség javításában. Amikor a mozgáskorlátozottság miatt nem tudnak bemenni a rendelőbe, mi személyre szabottan segítjük őket a gyógytorna gyakorlatok elvégzésében és a rehabilitációban.

mozgaskorlatozottsag

Emlékeztetni szeretnénk Önöket, hogy a házi gyógytorna személyre szabott program, ezért mindig javasolt szakemberrel konzultálni a legmegfelelőbb gyakorlatok kiválasztása és a rehabilitációs folyamat optimalizálása érdekében.

Ha további információra van szüksége vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kövessenek minket a Facebookon és Instagramon is:

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

    +36 30 193-5802

    vanderlich.mozgascentrum@gmail.com

    Ha intézményi gyógytorna ellátást szeretne kattintson ide

    X