Karsai Dóra gyógytornász

Karsai Dóra

Gyógytornász-fizioterapeuta
Neurológiai szakgyógytornász

A nevem Karsai Dóra. Az életemben mindig kiemelt szerepet töltött be a sport és a mozgás. Sok év kézilabdázás alatt számos sérüléssel kellett szembenéznem, és megtapasztaltam, milyen érzés kiesni a mindennapi ritmusból a fájdalom és mozgáskorlátozottság miatt.

Rólam

Valójában mindig is sportolókkal szerettem volna foglalkozni a saját sportsérüléseim miatt, de az élet teljesen máshogy alakította az elképzeléseimet. Megismerkedve az ARNI-tréninggel, ráeszméltem, hogy valójában a központi idegrendszeri betegséggel küzdők (post-stroke állapotok, parkinson-kór, sclerosis multiplex stb.) sokszor nem kapnak elegendő segítséget a felépülésükben. A módszer hatékonyságát látva, küldetésemnek éreztem, hogy a csapat tagjaként segítsem főként a stroke-on átesetteket, és további ismeretek megszerzésével szerettem volna megerősíteni szakmai irányultságomat. A motivációmnak köszönhetően a Semmelweis Egyetem ÁOK-nak Neurológiai Szakgyógytornász Szakirányú Továbbképzést sikeresen elvégeztem (2022), amiért nagyon hálás vagyok.

A megfelelő szakmai háttérrel szeretném a legminőségibb ellátást nyújtani a neurológiai rehabilitációban, illetve az adott állapotot javítani/szinten tartani, vagy csupán útmutatást és tanácsadást nyújtani az éppen kilátástalannak tűnő helyzetben.

 

Tanulmányok

2018  PTE ETK ZKK-Gyógytornász-fizioterapeuta

2022  SE ÁOK-Neurológiai Szakgyógytornász

Képzések

2020 Funkcionális Rehabilitáció és Gyakorlati Tréning Stroke után (FRETS) Arni-tréner

Kiemelt területeim

 • Neurológiai kórképek
 • Gerincproblémák
 • Prevenció
 • Gátizomtorna és szétnyílt hasizomkezelés
 • Légzőszervi rehabilitáció
 • Dynamic tape

  Lépjen kapcsolatba velünk

  Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

   +36 30 193-5802

   8200 Veszprém, Templom utca 9.

   vanderlich.mozgascentrum@gmail.com

   ajándékkártya karácsonyra