Nyirokmasszázs

 

Nyirokmasszázs javasolható minden olyan személynek, aki prevenciós célzattal szeretné erősíteni nyirokkeringését, mindemellett erősíteni immunerejét, ha az abszolút kontraindikációk egyikével sem rendelkezik (ehhez szükséges egy nyirokterápiában jártas egészségügyi szakember véleménye, aki lehet limphológus-bőrgyógyász, nephrológus, onkológus, vagy akár gyógytornász is tovább küldheti a szükséges szakorvoshoz).

Ha az előbb felsorolt szakorvos egyike, vizsgálatokkal alátámasztva, beutalóval, vagy javaslattal látja el a pácienst, hogy az ő személyre szabott esetében nyirokmasszázs szükséges, akkor érdemes egy gyógytornászt felkeresni, aki el tudja kezdeni a terápiát a megadott adatokkal és vizsgálati eredményekre támaszkodva.

nyirokmasszázs
nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs alapfogásai nem járnak semmi kellemetlenséggel, de nyilván előfordulhatnak egyénenként más-más válaszreakciók, amit előtte az adott szakemberrel át fognak beszélni. Ha nem rendelkezik az előbbi sorokban megemlített, előtte átbeszélt abszolút kontraindikációkkal sem, akkor semmi akadálya a masszázsos “immunedzésnek”, akár egy allergiaszezon előtt is.
A veleszületett nyirokkeringési kórképek és az egyéb onkológiai betegségek mellett számos olyan kórkép van, ami végtag, vagy egyéb testtáji duzzanattal (“vizesedéssel”) járhat, és szakorvosi javaslattal mindenképpen érdemes a nyirokmasszázs kezelést is igénybe venni.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

    +36 30 193-5802

    8200 Veszprém, Templom utca 9.

    vanderlich.mozgascentrum@gmail.com