Neuro gyógytorna

 

Számos idegrendszeri kórkép esetében kiemelkedő szerepe van az adott állapot szintjének fenntartása vagy fejlesztése érdekében végzett gyógytornának. Egyes központi idegrendszeri is betegségnél (pl.: Sclerosis multiplex és Parkinson-kór/-szindróma) a prognózistól függetlenül elengedhetetlen a mozgásterápia.

Ezekben az esetekben a gyógytorna célja nem a felépülésben keresendő, hanem az aktivitás és az önellátás minél hosszabb ideig történő megőrzésében. Mindig adott kórképre adaptálódik a terápia, amely Parkinson-kórnál például tartalmazza a ritmikus/ütemes nagy ízületeket átmozgató gyakorlatokat, törzsfordítást, fordulás gyakorlását, lépéshossz növelését, járás ritmizálását.

Sclerosis multiplex esetén szintén nagyon fontos a tüneteknek megfelelő tornagyakorlatok végzése, amely egy jobb életminőséget eredményezhet az aktivitás minél hosszabb ideig történő megőrzésével.

Sokszor perifériás idegsérülések (pl.: diabeteszes láb vagy egyéb idegbántalmak) esetén romolhat az egyensúlyérzékelés és koordináció. Ekkor is kiemelkedően fontos tornával fenntartani az aktivitást és a mobilitást, ameddig csak lehetséges.

parkinson
neuro
parkinson
neurogyógyászat

Kiscsoportos Parkinson torna is elérhető a mozgáscentrumban. A részletekért keressen minket bizalommal!

 • arni tréning

Funkcionális rehabilitáció Stroke-os betegeknek/ ARNI tréning

Az ARNI egy funkcionális tréning alapú önrehabilitációs módszer segítségével nyújt támogatást a stroke hatásainak/az agysérülések következményeinek leküzdésében.

Számos esetben a stroke túlélők funkcionális állapota a kórházból kikerülve még fejleszthető. Ennek a lehetőségét adja az ARNI módszer, amely a házi feladat alapú ön-tréning segítségével adhatja vissza a funkcionális önállóságot. Egy hidat képezünk a kórházi rehabilitáció és a felépülés között, hiszen sokan a kórházból hazakerülve nem kapnak megfelelő iránymutatatást.

Speciális technikákkal megtanítjuk, hogyan kell felülni, hogyan kell székből felállni, vagy lemenni a földre, majd onnan felállni. Költséghatékony eszközöket javaslunk a finommotorika és egyéb motoros funkciók fejlesztésére.

Mindig személyre szabva adjuk a gyakorlatokat, az adott állapothoz mérten.A program szerves részét képezik specifikus feladatorientált gyakorlatok és egyéni megküzdési stratégiák, valamint az egyik fő mottó: „Használd vagy elveszíted!”

Cél:

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérdése vagy problémája van, forduljon hozzánk bizalommal!

  +36 30 193-5802

  8200 Veszprém, Templom utca 9.

  vanderlich.mozgascentrum@gmail.com

  Rendeld meg az otthoni gyógytorna gyakorlatot most 20% kedvezménnyel

  X